Megbízó

Az 1947-ben alapított német EFAFLEX Gmbh napjaink elsőszámú ipari kapu gyártója a világon, Magyarországon vállalatukat 16 évvel ezelőtt hozták létre.

Hazánkban is minden szegmens számára megoldást nyújtanak hőszigetelt spirálkapuk, gyorsmozgású feltekeredő ipari kapuk, élelmiszeripari gyorskapuk, tisztatéri gyorskapuk, robbanásbiztos gyorskapuk, betörésbiztos gyorskapuk, gépvédelmi gyorskapuk harmonikakapuk, intralogisztikai folyamatokat támogató ipari kapuk gyártásában, telepítésében és szervizelésében.

Ügyfél: Efaflex Hungary Ltd.
Szektor: Gyártás

Feladat

Az Efaflex Hungary Ltd. nemrégiben vezetett be új ERP rendszert mindhárom divíziójába, és elengedhetetlen volt számukra a CRM rendszerrel történő integráció, így olyan partnercéget keresett, ahol a kollégák jártasak a Salesforce és az ERP rendszer integrációjában. Bár a divíziók ugyanazt az ERP rendszert használják, de az adatbázisaik eltérőek.

Fő sarokpontok az integráció során:

  • Order management funkciók beépítése, amik szinkronban vannak az ERP funkcionalitással és a készletkezeléssel
  • Terméktörzs és eszközök szinkronizálása a rendszerek között
  • Ajánlatkezelések továbbfejlesztése
  • Számlaanalitika funkciók beépítése, a számlázáshoz kapcsolódó állomány összeállítása és továbbítása közvetetten az ERP rendszeresen keresztül a számlázórendszer felé

Megoldás

A közös munka során minden lépésnél elsődleges feladatunk az ERP rendszerrel és az adatbázisokkal való integráció megoldása volt.

A folyamat első szakaszában az üzleti lehetőségek és ajánlatok készítésével kapcsolatban az eszköztelepítés és szervizelés folyamatának optimalizálását, valamint a pótmunka és a tenderkezelések megoldását valósítottuk meg.

A következő lépés a vevői és a szállítói megrendelések, valamint diszpozíció kezelésének megoldása volt.  Az tranzakciók rögzítése a CRM rendszerben történik, ami automatikusan az ERP-nek adja át a fenti készletmozgatásokról az információkat és ez alapján a ERP generálja a szállítóleveket.

 

Harmadik lépésben a szervezeti egységkezelés megvalósítása volt a cél.  A Megrendelői oldalon 3 különböző divízió használja az ERP rendszert, viszont a divíziók portfóliója és folyamatai különböznek, így más-más adatbázisokat használnak a rendszeren belül.  A Salesforce rendszerben a közös adatbázis használat volt a fő célkitűzés, melyet a 3 különböző ERP adatbázissal sikeresen integráltunk.

 

A projekt következő lépése az analitika készítés volt. Sikeresen abszolváltuk a Salesforce rendszeren keresztül indítható számlázást, ami automatikusan szinkronizálóik az ERP-be is.

Eredmény

Elkészítettünk a megrendelő számára egy teljes értékesítési folyamatot lefedő megoldást, amellyel az Efaflex korábban szigetszerűen működő divíziói már egy egységes adatbázisban tudnak dolgozik.

Kialakultak az adatok master rendszerei, ahol az adatok módosításai kihatással vannak valós időben a többi rendszerre is.

Pontos összetett riportok készíthetőek már az értékesítési tevékenységéről, így téve hatékonyabbá, tervezhetővé az optimalizálást, készlettervezést és az értékesítést.

Ügyfél visszajelzés

Az evoCRM fejlesztő és projektcsapata az üzleti igények alapján egy megoldásközpontú specifikációt állított össze nekünk. A Salesforce és az ERP rendszerek közötti integrációs fejlesztést kiemelkedő szakmai hozzáértéssel és ügyfélorientált hozzáállással valósították meg. A projekt ütemezése és a projektmenedzsment a szállítói és vevői oldalon összehangolt volt.

Az evoCRM csapata felkészült, motivált és ügyfélközpontú, csak ajánlani tudom más cégeknek is.