Miért a Dominium Pincészetet választottuk?

A Dominium Pincészet szőlőtőkéi a sokszínű mátrai borvidéken találhatóak. A Dominium számára mind a szőlőművelésben, mind a borkészítés folyamatában elsődleges szempont a természetesség.

A Pincészet filozófiája, hogy a szőlő meghálálja a törődést, így a művelés során nem használnak gyomirtót és káros permetezőszereket.

A családi borászat sokszínű kínálatában a magyar és kárpát-medencei szőlőfajtákon kívül számos világfajta is megtalálható.

Dominium Tepranillo
Authentica (2018)

A Tempranillo elsősorban az Ibériai-félszigeten őshonos kékszőlő-fajta. Rövid tenyészideje teszi lehetővé, hogy hűvösebb éghajlati körülmények között is kitűnő bort képes adni.

A palackban található nedű visszatükrözi a szőlőfajtára jellemző bogyós gyümölcsös frissességet és játékos fűszerességet, enyhe dohányos utóízzel.

A másod és harmadtöltésű hordókban történt 16 hónapos érlelésnek köszönhetően lágy, jól integrált tanninok jellemzik közepes savakkal kiegészítve.

Az október közepi szüretet követő spontán erjesztés, majd természetes derítés a fajta és termőterület sajátosságainak találkozását mutatja be autentikus formában.

Fogyaszd egészséggel!
Kellemes ünnepeket kívánunk!