Miért a Dominium Pincészetet választottuk?

Az idei csapatépítőnk helyszíne, játszótere és táncparkettje a Mátra lábánál található Dominium Pincészet volt, ahol a számos csapatépítő játék mellett pincelátogatással összekötött borkóstolón vettünk részt.

Mint az a kóstoló során is kiderült, a borászat számára mind a szőlőművelésben, mind a borkészítés folyamatában elsődleges szempont a természetesség, filozófiájuk, hogy a szőlő meghálálja a törődést, így a művelés során nem használnak gyomirtót és káros permetezőszereket.

Amit még szintén fontos kiemelni, hogy a pincében sok jó ember kis helyen is elfér, a 7.bor kóstolása után a lépcsők felfelé már meredekek és a borok kiváló bemelegítői egy táncos mulatságnak.

Miért ezt a bort választottuk és mit rejt a palack?

Mert a Lélek cuvée-t szavaztátok meg a legjobb vörösbornak a kóstoló során. 😊
Amennyiben részt vettél a kóstolón, szeretnénk feleleveníteni ezzel a borral is a csapatépítős emlékeket, amennyiben pedig nem tudtál ottlenni személyesen, szeretnénk, hogy Te is megkóstold, ami a csapat kedvence lett.

A tartalmát vegyük át még egyszer:
Ez a 2019-es évjáratú Cabernet Franc (20%) – Merlot (80%) cuvée egyszerre testes és karakteres, valamint kellemesen gyümölcsös is.
A Franc-nak köszönhető a karakter és a test, a Merlot pedig a lágyságot is könnyedséget biztosítja.
A szőlő organikus művelésből, kéziszüretelés után került acélkádba, ahol az erjesztés történt.
A Merlot és a Cabernet külön-külön harmadtöltésű hordóban érlelődött 16 hónapig, majd ezt követte a hordóházasítás.

Reméljük most is legalább olyan finom lesz ez a bor, mint a csapatépítőn volt és feleleveníti a kedves emlékeket! Fogyaszd egészséggel!