Szakmai blog

Dynamics 365 Education Accelerator

A Microsoft május elején kiadta az új oktatásnak szánt megoldását Dynamics 365 Education Accelerator néven, ezzel is elősegítve a Covid-19 által kikényszerített, felgyorsult digitalizációt az iskolák, oktatási intézmények számára is.

Célja, hogy egy megoldáscsomagban előre definiált oktatással kapcsolatos entitásokkal, folyamatokkal, valamint az oktatási intézmények tevékenységeivel kapcsolatos hasznos kimutatásokkal gyorsan bővíteni lehessen Dynamics 365 és Microsoft Power Platform-ot. Az intézmények így könnyedén testre szabhatják a felületet vagy létrehozhatják a saját üzleti folyamataikat.

A megoldás egyaránt támogatja az általános- és középiskolákat (K-12), de akár a felsőoktatási intézményeket is.

A felsőoktatási intézményeknek szánt kiegészítő bővítményeket többek között:

  • Hallgatói portál, ahol megtekinthetik az óráikat vagy eseményeket akár visszamenőleg is.
  • Az irányítópult, ami információkkal szolgál partner szervezeteknek, hogy segítsen összeegyeztetni eseményeket, mint például hackaton-okat, gyakorlatokat, ösztöndíjakat vagy éppen támogatásokat.
  • Mobil alkalmazáson nyomon követhetőek a jelentkezések vagy éppen a támogatások, amiket adtak.

Partner irányítópult

Az üzleti partner lehet bármely szervezet, amely kapcsolatba lépne egy felsőoktatási intézménnyel események, támogatás, ösztöndíj vagy gyakorlat szervezése céljából. A beépített irányítópultokon nyomon követhető a hallgatók érdeklődése az események iránt akár partnerenként összehasonlítva.

Hallgatói gyakorlat nyomon követése

Egy űrlapon nyomon követhető a hallgatói gyakorlat státusza, mely stádiumban van. Hozzáadhatóak kritériumok, amelyeknek teljesülni kell, hogy a következő stádiumba léphessen.

Intézményi irányítópult

A csomag tartalmaz egy hallgatói irányítópultot a Dynamics 365-ben és egy intézményi irányítópultot a Power BI-ban. Utóbbival megtekinthetünk statisztikákat a hallgatókról, csoportokról, osztályokról vagy más mutatókat, mint például hallgatók programonként és területi eloszlásként.

A megoldás letölthető a Microsoft AppSource oldaláról.

További részletekért egy brossúra a Higher Education Accelerator-ról itt tekinthető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.